Arxiu del blog

dilluns, 22 de març del 2010

Torredembarra va endavant malgrat la poca disposició al consens.


El municipi de Torredembarra no és un exemple a seguir pel que fa al consens necessàri entre govern i oposició. Les suposades bones intencions dels socialistes i d'Esquerra en no secundar el canvi d'ubicació de l'Escola Mirades, van en realitat a sumar esforços per a impedir que solucions justes i consensuades arribin a bon port. El govern actual en minoria està fent tot allò que es pot entendre per arribar al consens i solucions de l'herència dels grans problemes a resoldre. El cas de l'Escola Mirades arrenca a partir de trobar una solució a la possible eliminació de la zona verda ja ajardinada de Malla XIII. La futura Escola Mirades hi anava a sobre. A l'analitzar possibles solucions es va veure que on creix la població escolar realment no és a la zona de llevant, sinò més aviat al centre. Una reubicació d'aquesta nova escola en terrenys més cèntrics, sempre que no s'endarrerís l'adjudicació de l'escola per part de la Generalitat de Catalunya, seria un pas endavant per Torredembarra. Doncs enlloc de tendir al consens i estudiar el tema es prefereix per part d'alguns partits de l'oposició ser més conservadors i no fer pinya amb el govern municipal. Això ens porta a reflexionar sobre el perquè del constant frè de Torredembarra enfront d'altres ciutats de la seva magnitud. Veiem que quasi totes les problemàtiques obertes a Torredembarra, quasi tots els fronts són herències d'aquests partits conservadors en l'aspecte municipalista del terme. Tothom comenta que el govern actual a Torredembarra és de dretes, i no serè jo qui contradigui aquesta afirmació, però benvingut aquest govern de dretes si resòl les enormes errades dels governs anteriors. Hi han temes com el del poliesportiu que s'hauràn de resoldre, i evidentment es van generar en el govern presidit pels socialistes. Com el del Teatre, com el de la Sala Polivalent. Com el del carrer Nou, i com tantíssims més. No vol dir tota aquesta perorata que jo m'estigui tornant conservador o de dretes, no. Vol dir que crec amb els governs que són mínimament dialogants, i no crec en la gent que no mira generosament pel poble. Si tenim problemes a Torredembarra, i no en tenim pocs, val la pena de apropar-se a la mesa de negociació (amb esperit constructiu) i donar l'opinió i el suport per a trobar solucions. Hem de tendir a trobar el mínim comú denominador de tots els grups polítics. Dissortadament sempre hi ha qui busca el màxim comú divisor. Tots, tots els problemes de Torredembarra es resoldràn un dia o altra per la via del conses, i no de la majoria. L'atzucac que potser tenim és que encara que la trànsfuga deixi l'escó, i els socialistes tornin a ser cinc i tornin a ser majoria, potser tot i així no tindràn resolta l'assignatura de consens i les coses les hauran de seguir resolent els que ara hi són, i si Torredembarra se'n dóna compte, potser seguirà sent així després de les municipals...

15 comentaris:

resnoesmesqui ha dit...

Un aplaudiment.

Anònim ha dit...

No ens podem permetre el luxe de convertir l’abstenció en un esport , hem de fer tots plegats que la participació política sigui la prioritat, que el compromís retorni i que la llibertat esdevingui la gran senyora de la nostra conducta.
Torredembarra es troba òrfena , de persones humils , que ofereixin la seva vida al servei de la ciutadania, de gent senzilla capaç de sacrificar un temps molt valuós pel benestar col•lectiu. Necessitem uns politics que pensin en la Torre, més que en el seu partit , que sàpigan donar ànims a la gent.
No volem illetrats, prepotents ni irresponsables, els primers perquè no coneixen l’ànima torrenca, els segons perquè la fatxenderia no els permet entendre les necessitats dels qui més pateixen i els últims perquè posen en perill aquells dels quals es proclamen salvapobles. Els sectaris han de desaparèixer de l’escena política (o és una utopia?), el primer són les persones (no ho proclamen a tothora?).
Doncs si això és cert, ja poden desmantellar els aparells partidistes i posar-se a buscar els més preparats. No ho faran, perquè no en saben i no els interessa. Han convertit la política en un ofici i malden per una perpetuació insana en el poder, però els electors passen factura, encara que només siguin uns pocs, ja que els altres s’han quedat a casa malalts d’apatia.
Entre un govent i una oposicio, que treu profit dels demèrits d’altri (on són els mèrits propis?), el paisatge és desolador. Necessitem un grup de politics, que ens engresqui, que comuniqui idees amb sentit, que somrigui davant les consecucions i s’entristeixi amb les tragèdies.

Paco ha dit...

Ara, alguns dels que ens han portat fins aquí, miran cap a un altre banda i xiulan mirant cap a un altre banda, com si la cosa no anes amb ells i no només aixó sino que ens volen impossar “altres coses” sense ni demanar perdò ni fer cap restitucio del mal que han fet, com si ells estiguessin en possessió de la veritat revelada.

Anònim ha dit...

Un rollo com una persiana!!!!

Anònim ha dit...

Tantes coses què havien d'arreglar, però veiem què segueixen igual.
Bla, bla, bla,....

Anònim ha dit...

Ya verás que repaso os darán, en las próximas elecciones. Seguir jugando que no os votará, ni vuestra madre

Anònim ha dit...

Ahora les vienen las ganas de trabajar y colaborar. Cuando estaban en el govierno, eran los que daban por el saco. De propuestas nada de nada.Y el Sr.Suné, aparte de comunicados a la prensa y manifestaciones y oposición estando dentro del govierno, no hizo nada.
Ya se ve que con quién estan en su salsa, es con CIU. Un salto muy grande que solo ellos pueden explicar. Pero ni el pueblo, ni miembros del govierno, no entienden nada.

Anònim ha dit...

A Francesc Mercadé de torredembarra: Faci alguna cosa positiva pel poble i deixíi de dir tonteries, i de passejar desmanegat pel poble, que ja té els cabells del cap ben blancs.

Anònim ha dit...

Miri senyor Mercadé, moltes vegades l'he vist tombant i sempre el miro de reüll perque si alguna cosa em fa es força f......c

Anònim ha dit...

No doni tant de suport el seu partit, home que no li donaran ni xavo, ni les engrunes, i sigui més personeta

Francesc Mercadé ha dit...

Mentre algú escrivia els últims tres comentaris estava reunit en la Comissió de Treball de Medi Urbà del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra. Un organisme assessor municipal de participació ciutadana. Cosa que em sembla positiva. El que no em sembla positiu és el comentarista anònim, però com que no arriba a l'insult segueixo permetent que s'expressi. És precisament un dels elements que critico en el meu escrit, és a dir algú que enlloc de participar en les possibles solucions, s'entesta en posar petits (petitísims en aquest cas) pals a les rodes. Penós.

Anònim ha dit...

Tant que us les doneu de participatius, tant parlar de propostes, etc. gent com vosaltres a tots els nivells com ICV, amb el que sou especialistes es en parar-ho tot. El poble, el país i la resta si us deixessin.
Si no pregunteu al Montilla, el que ha hagut de patir amb ICV al govern.
Aqyui igual, l'historia es la mateixa.

Anònim ha dit...

Si els que poseu pals a les rodes, sempre sou vosaltres.

la cua de lleó ha dit...

El veritable fenòmen partidista és la rancunia que desperta en alguns sectors.
La caricatura de gent "automata" que sols aten als dictats d'una fosca executiva tancada en un obscur despatx, no convenç a ningú que no vulgui creure-ho.
Cal encertar i ràpid. Els millors regidors sempre estan a casa. Això passa des de fa molts anys.
Però sense els que fan una passa endavant cada dia, rés podria esser.
No odieu a les formacions i feu-lis arribar les vostres propostes, neguits i queixes.
Manquen moltes coses a Torredembarra, però una d'elles és els vostres missatges exigents i clarificadors, això sí amb respecte i ganes de fer-se entendre.

Anònim ha dit...

La verdad de todo esto empieza, cuando algunos partidos presionan al Sr. Masagué, para sacar a la transfuga del gobierno. Una vez fuera esta, porque un comite de sabios sinvergüenzas y corruptos lo dice, sale el Sr.Luis Suñé deseoso de comer la miel del oso, hace mangas y capirotes con el gobierno más de derechas, que jamás hubo en este pueblo. Todo esto, terminará muy mal y seguramente en los juzgados, con el consentimiento del partido abg, como cooresponsables de delitos como: apropiación ilicita y falsedad de documentos, a cargo del Sr.Suñé.Las famosas vallas de madera, que nunca se pusieron