Arxiu del blog

divendres, 7 de març del 2008

Lluís Suñé defensa les 10 prioritats de la coalició d'esquerres


El cap de llista per la demarcació de Tarragona està defensant al llarg de la campanya, en tots els debats, actes públics i reunions en les quals participa, les 10 prioritats que ICV-EUiA proposa als ciutadans i ciutadanes per a dur a terme en aquesta legislatura.

El cap de llista per la demarcació de Tarragona està defensant al llarg de la campanya, en tots els debats, actes públics i reunions en les quals participa, les 10 prioritats que ICV-EUiA proposa als ciutadans i ciutadanes per a dur a terme en aquesta legislatura. Segons Suñé el document, que s’inclou a continuació, “garanteix que un govern d’esquerres amb el suport de la nostra coalició aplicarà polítiques reals en defensa de les persones i el territori. Aquestes son, doncs, les solucions d’ICV-EUiA als problemes més immediats”.

LES 10 PRIORITATS D’ICV EUIA AL CAMP DE TARRAGONA I LES TERRES DE L’EBRE

1. Promourem les energies renovables. Llei d’energies renovables per generar un 30% de l’energia primària a partir d’energies renovables l’any 2020 i Llei de Mobilitat Sostenible. Estratègia estatal contra el Canvi Climàtic: Llei d’estalvi i eficiència energètica per a la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 30% l’any 2020.

2. Treballarem pel tancament gradual de les centrals nuclears de Vandellòs i Ascó, juntament amb les de la resta de l’Estat mitjançant un Pla Pont. La darrera central es tancarà el 2018.

3. No als transvasaments. Nova Cultura de l’Aigua. Nova llei d’aigües, amb la finalitat d’ordenar els recursos hídrics de cada territori.

4. Millorarem el transport públic del Camp i les Terres de l’Ebre. Pla ferroviari 2014, amb l’objectiu que el 94% dels catalans i les catalanes accedeixin al ferrocarril. Inversió directa de 328 milions d’euros a la demarcació de Tarragona.

5. Nou servei de Rodalies del Camp de Tarragona.

6. Incrementarem els enllaços ferroviaris de les Terres de l’Ebre.

7. Lluitarem contra les deslocalitzacions. Condicionarem els ajuts públics a les empreses a l’estabilitat en el territori. Promourem plans d’actuació per als sectors productius amenaçats per la reestructuració industrial.

8. Regularem la jornada laboral de 35 hores setmanals per a tots els assalariats i assalariades. Amb especial atenció a la conciliació de la vida personal i laboral.

9. Augmentarem el salari mínim a 1000 €. El salari mínim digne ha de ser superior al 60% del salari mitjà.

10. Increment de la despesa pública en habitatge fins al 2% del PIB. Ajuts fiscals al lloguer i a les persones més desafavorides en l’accés a l’habitatge.