Arxiu del blog

divendres, 16 d’abril del 2010

Decidim.cat reclama una participació massiva a les consultes del 25-A per plantar cara al TC


La plataforma Decidim.cat ha fet una crida aquest dijous a participar massivament en les consultes independentistes del 25 d'abril per plantar cara a l'actuació del Tribunal Constitucional (TC), encara que no hagi emès la sentència sobre l'Estatut.

En una roda de premsa davant del Parlament, l'alcalde d'Olost, Josep Maria Freixanet (ERC), l'alcalde de Castellterçol, Manel Vila (CiU), i el regidor de Torredembarra Lluís Suñé (EPM) han fet una crida perquè la tercera onada de consultes –a la qual s'hi han sumat 211 municipis, entre els quals Girona, Lleida, Manresa i Reus– recuperi la bona participació que va tenir la jornada del 13 de desembre.

Freixanet ha apuntat la possibilitat que el TC freni la sentència per no provocar que les consultes del 25 d'abril puguin servir com a eina per respondre amb contundència i s'acabi aconseguint una alta participació.

Vila i Suñé han reclamat a les institucions que posin totes les facilitats possibles a les entitats promotores. Vila ha afegit que espera que "Barcelona es decideixi" a fer la consulta perquè la capital catalana sigui el testimoni de més projecció de l'èxit del procés impulsat per la societat civil.

Font: AVUI