Arxiu del blog

divendres, 18 de gener del 2008

Volen tancar la biblioteca?


La Biblioteca ubicada als baixos de La Golfa, al carrer de la Muralla, és un èxit. Malgrat les seves limitacions d’espai dóna servei a estudiants, avis i àvies, lectors adults, infants i gent que llegeix la premsa. A més, ha esdevingut un dels pocs punts per fer cultura a peu de carrer al nucli antic de la Vila.

La població ha crescut molt i la necessitat de serveis culturals que afavoreixin l’intercanvi, el contacte i la cohesió social és evident. Davant d’aquesta situació era evident que calia mantenir obert l’espai esmentat una vegada s’inaugurés la biblioteca nova de Cal Llovet. És cert que la nova infraestructura oferirà uns serveis moderns i atractius per a tota la població. Però hi ha tantes necessitats en aquesta ciutat que tancar un espai com aquest seria un greu error.

S’havia parlat de reconvertir La Golfa en una sala polivalent, on s’oferissin els serveis habituals d’una sala de lectura (premsa, internet, llibres de consulta i algunes novetats editorials, per exemple) i on es poguessin fer exposicions i altres activitats culturals. La sala es podria modernitzar i acollir moltes activitats.

Doncs bé, hem rebut amb estupefacció la idea de govern municipal de tancar aquest espai per a sempre per a ubicar-hi despatxos dels serveis socials. Jo no dubto que calen espais per a aquests serveis, que quedi ben clar. Més aviat penso que calen més espais i més diners per als serveis socials. Però, cal tancar una cosa que funciona tan bé i que dóna servei a tanta gent? No hi ha altres llocs on posar despatxos?

Jordi S.
Membre d’ABG