Arxiu del blog

dijous, 7 de juny del 2007

ABG de Torredembarra comença la roda de reunions amb els partits avui.


Jordi Suñé Morales:

Aquests dies són de molta feina, moltes reunions i molts debats. Hem d’agrair el treball de molta gent, el suport, els ànims, les felicitacions i les crítiques constructives per tal de millorar el projecte.

Dimecres vam aprovar en assemblea el document base a partir del qual diversos representants nostres parlaran amb totes les candidatures. Aquest document és a la disposició de tots els votants de l’Alternativa. Només cal que el demaneu per correu electrònic.

La roda de reunions comença avui. El següent pas serà la PERMANENT de dissabte a les 12h a la Plaça del Castell. Es tractaran els següents punts:

1.- Valorar les primeres reunions amb altres candidatures.
2.- Decidir els continguts del proper TDB
3.- Decidir una data per a proposar als companys de la resta del Baix Gaià per a fer una reunió comarcal.
4.- Altres

El procés obert es tancarà dijous 14 amb la darrera assemblea per a decidir el nostre paper en la present legislatura després de la roda d’entrevistes. Serà a les 21h. No hi falteu!

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Cada dia que passa ens preguntem: Què passarà amb els pactes? Qui pactarà? Qui no pactarà?... de moment només ens queda esperar... i esperar... el dia 16 de juny es resoldrà l'Enigma .

Anònim ha dit...

Una pregunta Sisco, parlareu tambe amb la Toda ?????

Anònim ha dit...

De parlar, està previst fer-ho amb totes les candidatures.

Anònim ha dit...

Avui al Punt-> L'adjudicació de la gestió de l'aigua a la Torre dificulta la reedició del govern d'esquerres

A.P.. Torredembarra

L'Ajuntament de Torredembarra celebrarà avui un ple extraordinari per adjudicar la gestió de l'aigua al municipi després que una ordre judicial obligués a paralitzar el debat fa dues setmanes. La decisió de convocatòria del ple es basa en un informe judicial que recomana la celebració de la sessió per no afectar els drets dels regidors que cessen. Passat el dia d'avui, a més, les empreses que han presentat una oferta podrien retirar-la, segons les bases. La votació, però, haurà de ser ratificada pel nou consistori en el termini d'un mes.

La convocatòria no ha estat ben rebuda en les files de l'Alternativa Baix Gaià (ABG), fet que podria fer perillar la reedició del pacte quadripartit d'esquerres (PSC, ERC, GIT i ABG). L'ABG hauria plantejat com una de les seves prioritats la paralització del procés i l'estudi d'una gestió pública. A més, segons el seu cap de llista i regidor de Medi Ambient en funcions, Lluís Suñé: «Sobretot ens preocupa que s'hagi convocat el ple sense parlar-lo amb nosaltres com a socis de govern». L'ABG tenia previst reunir-se ahir a la nit amb el PSC.

Anònim ha dit...

Fa més de dos anys que es a engegar el concurs de l'aigua i 2 dies abans de les eleccions, quan només falta ratificar l'adjudicació en un ple, us despengeu amb lo de l'empresa pública de l'aigua...no ho podrieu haver fet fa dos anys i potser s'hagués estalviat en feina i calés? penseu en el perjudici per l'empresa que ara per ara ha guanyat el concurs, com ho resoldrieu?

Anònim ha dit...

Primer de tot gràcies per la teva intervenció. El tema del aigua és important, és cert, el municipi s'hi juga una concessió per 25 anys. El plenari no l'hem convocat nosaltres, l'ha convocat l'alcalde. Podia haver-nos consultat, però no ho ha fet, i molt em temo que no ho ha consultat amb ningú. Primer de tot i responent a la teva correcta indicació, comentar-te que nosaltres en el seu dia ja vàrem demanar que es tingués en compte l'opció pública, i no es va tenir en compte. En aquest punt nosaltres només demanem ajornar el procés, temporalment, i iniciar un estudi, tal com demanava el Consell Municipal de Sostenibilitat, que ens permeti valorar la possibilitat de crear una Empresa Municipal de Gestió de l'Aigua, una empresa totalment pública, o bé, una empresa mixta. Què són dos o tres mesos més després d'anys de treball?. Però el problema real no és aquí. El problema és en les formes, a més del fons. Aquest és el moment de volorar i fabricar un nou govern, un nou govern on nosaltres no ens neguem a participar, un nou govern que ha d'estar presidit per uns nous valors, com la transparència, la participació, la planificació i la coordinació. Si avui s'aprova el tema de l'aigua, s'entén que no podem participar en un govern on hi ha un únic partit que prén les decisions, on falta transparència, on es rebutja la participació, on no es planifica ni coordina res. Que engeguin un govern en minoria, i ja parlarem del futur en el futur. Nosaltres si volem estar en el govern és per posar l'ajuntament al servei del poble. No estem lligats a res ni ningú, prenem les nostres decisions assembleàriament, de fet el 7 de juny esteu tots convidats a prendre aquesta decisió amb nosaltres.

Anònim ha dit...

Gràcies per la teva resposta, Siscu.

Llàstima que el dia 7 ja hagi passat. Un altre moment ja parlarem del sistema assambleari, en el qual no estic del tot d'acord (és bo però poc pràctic), però ja obrirem aquest debat un altre moment.

Seguint el tema de l'aigua, si mal no recordo (i si no rectifica'm) la proposta del CMST va ser abans de la votació al ple que aprovaba la licitació, és a dir, on s'aprovaven les bases del concurs. ABG hi va votar a favor i durant el període de licitació no us heu pronunciat al respecte, fins el comunicat emès després de la paral·lització del ple d'adjudicació.

És això el que no em quadra. Si tant clar ho tenieu, perquè no ho vau proposar abans?

Anònim ha dit...

En la meva modesta opinio, crec que el tema del aigua, si realment tots els regidors en funcions, fossin uns politics realment democratics, tindrian que votar que no al canvi de Empresa i deixar-ho per el nou Ajuntament que es formara si no passa res el proper dia 16.

Pero com per desgracia, la pela es la pela, ja m'enteneu oi

Salut,

Anònim ha dit...

No crec que corregir sigui de savis, però si erro, corregeixo. Tal com resa el cartell que tinc penjat a l'entrada d'aquests comentaria la propera assemblea de l'ABG serà el 14 de juny, per tant encara hi ets a temps.
Hi va haver una votació on s'escollia gestió pública o privada. Hi ha la nostra posició en no oposar-nos a un tipus concret de gestió. Per això vam votar a favor de les bases. Però tenim un posicionament que hem anat fent amb intervencions del Lluís. Amb el nostre contacte amb experiències properes com la de SECOMSA. I a més ho portem al programa.
Què vull dir amb això?, que de precipitació o improvisació res de res.
Però permete'm la paràbola, si tú vols fer societat amb mi, i a mi m'agrada la llet descremada, oi que no comprarás amb càrrec a la nova societat dues tonelades de llet sencera el dia abans de la signatura del contracte?, oi que no?. A no ser que no vulguis signar, i acabis posant la llet com a excusa perque no he signat jo.
Mira, nosaltres podem ser el que vulguis, però creiem en la gestió pública de les coses públiques. Tampoc hi ha gaires moments on es pugui reflectir tot el que pensem, però així que hem tingut possibilitat, ho hem dit. Qui està precipitant els fets no som nosaltres ni de bon trós.

Anònim ha dit...

Llavors, sembla lògic que el millor posicionament no era el de votar a favor, si no el d'abstenir-se o votar en contra. Ja tenim la primera contradicció.

Referent a Secomsa, consultant a la web del Lluís, al post titulat "Polítiques de Medi Ambient", no hi trobo cap referència al temad el tipus de gestió de l'aigua. Només propostes pel seu estalvi, que em sembla molt correcte. Si de cas fa referència a la gestió dels residus, cosa que encara s'hi és a temps.Però insisteixo, el tema de la gestió de l'aigua no surt al vostre programa.




En tot cas has de saber que desde Reus s'han invertit molts diners per obtenir la empresa pública, però et recordo també, com dic en un altre blog, que Reus té un tipologia de ciutat que la fa més apte per a aquest tipus de gestió, que, tot i així, segueix sent molt cara. Un dels paràmetres utilitzats per preveure el cost d'un servei és el dels Km. de xarxa per habitant, i Torredembarra, el té molt alt, la qual cosa suposa que cada habitant hauria de pagar molts impostos per mantenir aquesta xarxa, si la gestió es fa totalment pública. La concessió redueix notablement aquest cost, més si l'empresa que ho porta té experiència en municipis semblants.

Per lo de la llet, dedueixo que va amb el pacte amb PSC, cosa que no hi entraré, ja que de bon començament opino que la gestió de l'aigua no hauria de ser moneda de canvi, per totes les contradicions en què esteu entrant.

No dubto de la vostra bona intenció en defensar lo públic. mereixeu el meu absolut respecte, i tindria més confiança amb vosaltres que amb segons quins partits. Però la gestió privada de l'aigua no és dolenta, en el cas de Torredembarra serà molt beneficiosa, i si no, temps al temps.

Tampoc crec que sigueu els responsables, no de la precipitació, si no del retard en l'adjudicació. Tots sabem qui ha posat pals a les rodes d'aquest procés.

Parlant de llet, éssent aquesta un be tant bàsic per la població, perquè la seva gestió no és pública? la comparació potser és agosarada, però en la resposta podem trobar criteris com competitivitat, especialització, que són extensibles a les empreses de gestió de l'aigua.

Anònim ha dit...

Agraeixo de tot cor que segueixis en polèmica.
la nostra posició és simple, i per no caure en contradicció repeteixo el que consta en el nostre protocol de negociació: Demanem ajornar el procés, temporalment, i iniciar un estudi, tal com demanava el Consell Municipal de Sostenibilitat, que ens permeti valorar la possibilitat de crear una Empresa Municipal de Gestió de l'Aigua, una empresa totalment pública, o bé, una empresa mixta.
No sabria dir-te cas que ho tinguém escrit, on pots consultar la nostra posició sobre l'aigua, el document més proper: el protocol de negociació. Però en múltiples assemblees i permanents hem tractat el tema, al marge d'això pots consultar el nostre bloc: http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ on hem anat anotat la nostra activitat des que sóm al govern, a tall de quadern de bitàcola.
Quan torni a connectar-me ja serà després del plenari, espero que la força ens acompanyi.
Per cert l'últim comentàri que fas sobre el meu comentàri de la llet és estimulant, i interessant. Espero tenir més temps per a comentar aquests temes, més endavant.
Salutacions

Anònim ha dit...

No señor ABG debe acercarse a CIU y a l'Agrupació, los que dieron mas apoyo a que no se contruyera en Muntanyants II.

Hoy en dia no hay derechas ni izquierdas, solo hay ideas, propuestas y proyectos, l'Agrupació tiene ideas y proyectos que se pueden compartir perfectamente con todos los grupos políticos.

Si la ABG apoya al PSC creo que seria traicionar al pueblo, que no quiere construir en Muntanyants II

En todo caso pueden quedarse en la oposición, codo con codo con l'Agrupació, haremos que este gobierno corrupto del PSC caiga antes

Anònim ha dit...

Como se pueden los de ABG acercarse a un partido qu cuando no está de acuerdo en un pleno, coge y se larga.

Que l'agrupacio apoyo a que no se construyera en Muntanyans II, que remedio les quedaba, fue una opción política para no quedarse fuera del carro.

Creo que a los de l'agrupacio necesitarían quedarse en la oposición y asi hacer una cura de humildad.

Salut,

Anònim ha dit...

Recordo a aquests últims comentaristes que la situació actual és de procés de negociació en marxa. No hi ha cap decisió presa, i que tenim prevista una assemblea pel 14 de juny per tal de prendre aquestes decisions.
El que sí que puc confirmar, ja que es va debatre en les anteriors assemblees obertes, és que la posició d'acostament a CiU és minoritària. I la d'acostament a l'ADT, simplement no existeix.